duminică, septembrie 24, 2006

Despre ploaie si vant


Nu va fie frica, nu va fie frica de nimic. Asa ne-a spus candva Victoria. Si a mai spus Victoria: poti opri ploaia, se poate opri vantul, furtuna. Poti chema soarele, poti alunga iarna, poti alunga vara...
Si m-am indoit ca poate fi adevarat... Pana cand...

*
Intr-o noapte veneam spre casa, de la serviciu. Se pornise un vant teribil, un vant rau, care imi intra in piele si in tot corpul. Nu puteam respira, imi vajaia capul si nu vedeam in fata ochilor. Nu era frig, ci doar vantul acela care se starnise din nimic. L-am rugat sa se linisteasca. Simplu, l-am rugat sa inceteze, fara vreun simbol, fara un alt gand, decat o simpla rugaminte. Lent, de parca se strangea in el, a disparut incet. Asta se intampla acum cateva saptamani. Mi-am zis ca e o coincidenta, evident. Am zambit si am plecat mai departe.

*

Dupa cateva zile.
Mergeam pe strazile toamnei, pline de frunze si de praful inevitabil de aici. Nu imi place vantul. Imi intra prin piele in corp si imi da o senzatie de strangere. Uneori ma ia prin surprindere. Va trebui sa ma obisnuiesc si cu vantul, asa cum m-am obisnuit cu ploaia.
Mi-am amintit de intamplarea aceea. Am zambit si l-am rugat sa se linisteasca. Am crezut in asta. Trebuie sa crezi ca poti face un lucru, altfel nu iese. Am crezut ca imi va auzi rugamintea. Cine, nu stiu. Vantul. Dumnezeu. Ingerul vantului. Nu s-a oprit brusc, ci la fel ca data trecută, lent, s-a indepartat, ca si cum s-ar infasura in ceva din ce in ce mai strans si, pe masura ce se infasura, se strangea in el insusi si disparea.
Poti sa razi, poti sa spui ca sunt dusa. Nu esti primul, nici prima. Si, la urma urmei, ce daca sunt dusa. Atat timp cat nu ii deranjez pe ceilalti, asta nu poate fi decat un rau necesar.

*

Cu ploaia. Uitasem umbrela acasa si mai aveam ceva de mers pana in statia de tramvai. Se pornise brusc o ploaie care nu mi-ar fi facut bine deloc, eram racita, febra, tuse, sinuzita, ploaie imi mai lipsea. Am rugat ploaia sa se opreasca. De cateva ori, am intins mainile (erau cativa oameni pe strada, si ce daca) si i-am soptit sa se opreasca. Mi-am continuat drumul. Dupa cativa pasi, deja nu mai ploua. Am zambit si i-am multumit ca mi-a ascultat ruga.

*

Zambeste si tu. Pentru ca se poate. Se poate orice, atunci cand acea dorinta e in armonie cu universul. Si pentru binele tau suprem.

7 comentarii:

Anonim spunea...

sapho... am ajuns pe blogul tau si mi-a placut. iata ca acum citesc si comentariul tau aici. e frumoasa ideea si de apreciat. iti multumesc pentru invitatie. voi fi acolo. :)

Anonim spunea...

-radiance-
Ai scirs in alt post ca ti-e frica sa mergi mai departe. Dar ai trecut demult dincolo de poarta. Bine ai venit in lumea radiantei, in lumea celor care daruiesc prin vibratia lor.Karuna inseamna compasiune, legatura cu ingerii si fiintele de lumina.
Imi place blog-ul tau. Continuati calea...Shanti!

Anonim spunea...

Anonim... multumesc pentru gandul tau bun... Desi aici suntem doar niste "anonimi", ne recunoastem dincolo de poarta.

Dinel spunea...

ceva funny despre ploaie http://www.umograf.com/2010/06/5-lucruri-care-ti-se-pot-intampla-cand.html

ECATERINA spunea...

Micile tale experiente ar trebui sa te conduca spre Dumnezeu, pe care Il asculta toate cele vazute si nevazute. EL nu te paraseste si e singurul care are o mila nesfarsita fata de tine, cea care suferi. Vantul si ploaia si norii si totul reactioneaza la Mila Lui fata de tine, care suferi si te simti neajutorata. Pe tine, ca om, te aude toata creatia caci ea a fost facuta pentru a te sluji, dar nu cererea ta o implinesc cele invocate de tine, NU "energia" precara din tine, bolnava si istovita cum esti, opreste ploaia sau vantul sau acopera soarele arzator cu nori, ci Mila Celui care te iubeste. Schimba unghiul in care asezi lucrurile si vei vedea lumea asa cum e, armonioasa si ascultatoare fata de Creatorul ei, iar suferinta asta, care iti jupoaie sufletul, se va transforma in bucurie. "Cand sunt slab, sunt puternic"! Adreseaza-te lui Dumnezeu si ploaia te va asculta fiindca ierarhia este alta. Deocamdata ai constatat ca esti ascultata, ca glasul tau se aud in aceasta simfonie, ca tu contezi in iconomia lui Dumnezeu. Restul e compunere intimista ce se vrea literatura! As numi-o Solilocviile plictiselii"
P.S.
Din pacate, in apele astea pescuiesc si altii si esti atat de aproape de a cadea chiar tu in plasa lor! Tu macar pescuiesti de plictiseala, altii insa au scopuri mult mai precise!
Vegheaza la sanatatea trupului si a mintii si cauta-l pe Dumnezeu, alunga plictiseala si iti va da ceva serios de lucru, care iti va pune la picioare tot, daca asta doresti si daca asta iti va fi de folos!

Anonim spunea...

Caile intortocheate nu duc la Mecca! Si daca am constientiza o clipa ca nu noi alegem calea ci Calea ne alege pe noi, am cauta cel mai scurt drum spre Lumina! Iar daca am regasi in noi stropul de Lumina cu care am fost inzestrati la venirea pe lume, am deosebi atat feluritele iubiri cat si feluritele lumini! Ceea ce se cheama deosebirea duhurilor miscare a mintii pe care nu o dobandesti decat prin rugaciune ortodoxa, nu prin deductii filosofice, meditatii yogine, woodoo sau vrajitorii orientaliste! Cu energia emisa de palme,(vizualizata de Kirlian), proprie unui corp viu, schimba omul lumea, sfinteste lucrul sau, dar ea e atat de slaba si efemera fata de Lumina trimisa de Hristos! Pase, tehnici, mantre, sunt tot atatea metode chinuite si iluzorii de a incerca sa furam o clipa din harul vesniciei. O ispitire a lui Dumnezeu, o incalcare de porunca, urata inaintea Lui ca orice furt! Daca doresti sa ii stapanesti pe altii sau sa te autovindeci, e sublim, numai ca e un mod egoist de a o face de unul singur, fara colaborarea si ajutorul lui Hristos, ori asta e cea mai dureroasa optiune din punctul Lui de vedere!(Iadul lui Dumnezeu este iubirea Sa pentru oameni!) Pentru a primi de la Vistierul harului darul vindecarilor, puterea, trebuie sa atingi desavarsirea si nobletea smerita a sfintilor sau cel putin sa nu fii rob vulgar si primitiv al trufie, egoismului, al judecatii aproapelui, si banului, ci un izvor de mila si bucurie jertfelnica pentru toti. E greu, asta cere sa infrunti cu curaj presiunea raului din interior si exterior, asupra ta. Vindecarile la vedere dezvaluie vindecarile din adanc! Iti dezvalui un secret - mantra prin care coboara Iubirea si Lumina nu este cha-ku-rei ci "iarta-ma"! Poti sa zici de milioane de ori cha-ku- rei, daca celui caruia i-ai gresit nu ii spui "iarta-ma!". Vei ramane doar in lumina inselatoare a lumii ateiste. Pe tine te poti insela, chiar si pe altii, dar pe Dumnezeu, nu! Calea spre Lumina e lunga, ingusta si este destinata numai celor ce isi asuma crucea Iubirii aproapelui. Fa asa si palmele tale vor izgoni toata rautatea din jur.

Healing World spunea...

Thank you very much. I agree with your article, this really helped me. I appreciate your help. Thanks a lot. Good website.
reiki crystals in India